top of page
03C003F1-18FE-4B7D-A39B-FC63C1B25F31.jpe

iK.

7D63DBD9-7FD1-48A1-96BA-2D0C57312709.JPG

Een klein beetje..

Mijn naam is Marieke van Altena en ik heet je van harte welkom op mijn site. Misschien ben je surfend zonder doel hier terecht gekomen. Misschien via een tip of een doorverwijzing, anyway.. Ik ben 45 jaar, heb een mooi gezin en kan inmiddels volmondig zeggen dat ik “tevreden” ben. Tevreden met wat het leven geeft en dat is niet altijd zo geweest. Sport is altijd van belang geweest en pas echt sinds de laatste tien jaar. Met sport kan ik loslaten, relativeren, opladen of juist afreageren.

Bewegen en vooral wielrennen, gravelen en mountainbiken zijn echt mijn passie. De eenvoud, je schoenen of je fiets pakken en gaan! Dat maakt ook dat iedereen het kan, op elk niveau. Het maakt je los van je dagelijkse beslommeringen. Deze passie voor het sporten, jezelf mentaal en fysiek beter maken, al is het maar met kleine stapjes, is iets wat me enorm fascineert. Met betrekking tot het wielrennen is het virus gekomen toen ik mij opgaf voor de Alpe D’huzes, tig jaar geleden. Ik had nog nooit op een racefiets gezeten en zou wel even 6x omhoog fietsen. Een doel stellen en het halen was fantastisch, dat gaf zo’n kick! Sindsdien stel ik mijzelf elk jaar een doel qua bewegen. Als ik in 4 dagen de Pyreneeën over rijd, dan ben ik 1 met mijn fiets. Elke keer als ik het zwaar krijg, moet ik mijzelf weer vinden, door innerlijke strijd, even alleen op de wereld tussen al die bergen.

Maar als ik het haal is het zo fantastisch, ik voel mij dan zo sterk! Of het nou een week fietsen in de bergen is of een van de plaatselijke loopjes.. De grootte van dat bewegen is namelijk niet belangrijk. Frisse lucht en wat doen, dat is waardoor je je zo goed gaat voelen!
Aangezien we een druk gezin, eigen onderneming en net zoals iedereen in een wereld leven waarin er een overvloed aan impulsen en verwachtingen is, heb ik die uitlaat klep echt nodig. Nadat ik mijn studie Master in Coaching aan het Johan Cruyff Institute heb gevolgd, viel alles op zijn plek. Laatst vroeg iemand nog wat mijn missie is. Als ik toch maar 10% van mijn energie en passie kan afwrijven op jou, dan is mijn missie geslaagd…

bottom of page